Finans ve Muhasebe Hizmetleri

Vergi ve KDV İadeleri Hizmetleri

Malta’da kurulan şirketler veya serbest meslek çalışanları, ekonomik faaliyetlere başladıktan sonra VAT (CFR) departmanına,  KDV Numarası kaydı yaptırmalıdır.

Ticari ve ekonomik faaliyetlerinizin hangi KDV’ye tabi olduğu ve tescil edilmesi gerektiği konusunda yardımcı olabiliriz. KDV bildirimi işlemlerine tabi olan şirket ve serbest meslek çalışanlarının periyodik KDV iadeleri işlemlerinin usulüne göre hazırlanmasında, belge ve formların doldurulmasında müşterilerimize hizmet sağlamaktadır.

KDV hizmetlerimize ek olarak aşağıdaki konularda yardımcı oluyoruz;

  • Kişiye özel KDV danışmanlık hizmetleri
  • KDV işlemleriniz için Temsilci yetkilendirmesi
  • KDV Departmanına müşterinin izni ile gerekli bilgilerin iletilmesi
  • KDV güvenilirlik değerlendirmesi

AnkaVall olarak tüm KDV işlemlerinizde rehberlik edebiliriz.

Untitled design (22)

Bulut Tabanlı Bordro Sistemi

Malta’da ikamet ediyorsanız gündelik yaşamınızda birçok resmi veya sağlık işlemleri için maaş bordrosu, vergi beyannamesi veya sosyal güvenlik katkı payı ödemelerinize ait belgelere sahip olmanız ve kayıtlarını tutmanız gerekmektedir.

Bir diğer önemli konu; çalışanlar için, acil durum veya izin talepleri ile ilgili email atılması ve bunun yetkili müdürlerce onaylanması işlemleridir. Bu uzun süren bir süreç olduğundan, çokca zaman kaybına dolasıyla şirketinizin maddi kaybına neden olabilmektedir.

Bulut tabanlı bordro sistemleri sayesinde, hem müşterilerimize hem çalışanlarınıza; istenildiğinde kullanıcı adı ve şifre ile ulaşabilecekleri sistem ile pratik bir çözüm getirmektedir. Sistem kurulumu sonrasında aktif olan platform üzerinden tüm önemli belgelerinizi görebilir, kontrol edebilirsiniz.

Elemanlarınızın maaş, vergi, sosyal güvenlik katkı payı, değerlendirme notları, Vize listesi kontrolü gibi tüm yıllık değerlendirmelerin kontrol ve yönetimi kolayca sağlanırken; çalışanlara maaş bordrolarını, FS3’leri görüntülemek kendi çevrimiçi portallarına erişim sağlanır.

Bordro sistemi ile çalışanlarınızın tüm izin, izin onayı, kalan tatil hakları ve haftalık çalışma çizelgesi gibi çok önemli olan fonksiyonlar  ayrı bir izin sisteminin alınmasına gerek kalmadan karşılanır. Bunlara hastalık izni ve diğer izin hakları türleri dahildir.

Çalışanlar herhangi bir zamanda izin haklarını, yararlanılan izinleri ve kalan izinlerini görüntüleyebilirler.

Bordro Hizmetlerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz…

cropped-view-of-man-filling-in-social-security-for-2023-11-27-05-05-56-utc

Muhasebe Hizmetleri

AnkaVall  Danışmanlık, mali kayıtlarınızı güncellemek ve gerektiğinde periyodik yönetim hesapları ve nakit akışı tahminleri hazırlamak için alanında uzman deneyimli muhasebeciler ve denetçilerle çalışmaktadır.

Birincil hesap defterlerini, bordroları, KDV iadelerini, vergileri ve muhasebe fonksiyonunun diğer tüm alanları, aylık raporlar, yıllık mali tablolar ve vergi raporları gibi bir dizi şirket içi muhasebe hizmeti sunuyoruz.

Size Muhasebe veya Denetim Hizmetlerimizi sunmamızı isterseniz, bizimle iletişime geçebilirsiniz…



    declaration-for-tax-on-goods-and-services-vat-8-v-2024-03-04-14-42-06-utc
    demo-attachment-183-Polygon-hero-left

    Bordro Yönetim Hizmetleri

    Malta’da çalışanlara sahip şirketler, her bir çalışan için maaş, ikramiye, gelir vergisi ve sosyal güvenlik katkı payı gibi ilgili yasaların gerektirdiği kesintileri dahil etmek, ve tüm bunların kayıtlarını titizlikle tutmak zorundadır. Şirketlerin, çalışanların işe başladığı tarihten, iş akdinin feshedildiği tarihe kadar, yasal gerekliliklere uyması çok önemlidir.

    AnkaVall Danışmanlık, maaş bordro ve vergi hizmetlerinin dışarıdan temin edilmesinin gerekli olduğu durumlarda, size ve işinize özel olarak; tüm maaş bordro ihtiyaçlarını bulut tabanlı sistemi ile, data kurulumunuzdan, bordroların hazırlanması ve takibine kadar bütünsel bir hizmet vermektedir.

    Aylık ve yıllık olarak tüm bordro belgelerini sizin için hazırlıyoruz.

      • Gelir Vergisi Kesintileri (FS5)
      • Sosyal Güvenlik Katkı Payı Kesintileri (SSC/ National Insurance)
      • Yıllık Gönderimler (Nihai Uzlaşma Sistemi- FS7/FS3-FSS)

    Bordro ihtiyaçlarınız konusunda size yalnızca mühürlü, gönderilmeye hazır maaş bordroları sağlamakla kalmıyoruz, bu hizmetlere ek olarak:

    • Tüm yeni başlayanlar, ayrılanlar, kesintiler ve değişikliklerle ilgilenmek;
    • Aylık raporların elektronik posta olarak gönderilmesi;
    • FS3, FS4, FS5 ve FS7 gibi vergi formlarıyla ilgilenmek ve bunları göndermek;
    • Evlilik ve doğum izni hakları ve sonuçları, annelerin işe dönmesi vb. gibi sizin veya çalışanlarınızın aklındaki tüm sorularla ilgilenmek.
    • Taitil ve İzinlerin takibi ve hesaplanması.
    young-asian-businesswoman-working-overtime-in-a-da-2023-11-29-22-49-43-utc

    Sosyal Sigorta Hizmetleri (Social Security)

    Malta’da çalışacak elemanlarınızın kayıt işlemleri için gereken işlemlerden önemli olanlar aşağıdaki başlıkları içerir:

    • Malta’da PE numarası (İstihdam Numarası) Başvurusu
    • AB ve AB vatandaşı olmayanlar için Malta sosyal güvenlik numarası başvurusu,
    • FS4’ün sunulması ve Vergi Departmanına çalışanların kaydedilmesi
    • Çalışanların Jobsplus’a kaydedilmesi.

    Sosyal Güvenlik Katkı Kesintileri

    Sosyal Güvenlik Katkılarına (SSC) ilişkin kesintiler aylık olarak yapılır. İşverenin aylık olarak Yurtiçi Vergi Gelirleri Departmanı’na aşağıdakileri özetleyen bir beyanname (FS5) sunması gerekecektir:

    • Aylık çalışanların maaşlarından SSC kesintisi
    • Tüm Çalışanlar için Aylık Brüt Maaşlar
    • Tüm çalışanlar için aylık Gelir Vergisi
    • İşveren tarafından ödenen Sosyal Güvenlik ödemesi için SSC işveren payının hesaplanması ve takibi
    • İlgili aylar için annelik fonu katkıları
    • Tüm kesintiler için ilgili ödemenin gerçekleştirilmesi

    Bankacılık Hizmetleri

    Eğer Malta’da bir şirkete sahipseniz banka hesabına sahip olmak işinizin önemli bir parçasıdır. Bir banka hesabı olmadan, şirket işlerinizin sorunsuz ilerlemesi mümkün değildir.

    Bankacılık sektöründe artan yerel ve uluslararası düzenlemeler bankacılık konusunda sorunlara yol açmaktadır. Birçok banka da riskten arındırma işlemlerinden geçiyor ve Malta’da yerel olarak kurulmuş ve faaliyet gösteren şirketler üzerinde zararlı bir etki bıraktı.

    Şirket faaliyetinize bağlı olarak, bankacılık çözümlerinizde size yardımcı oluyoruz. Finansal işlemlerin olağan olduğunun ve sizin ve işinizin başarılı olması için gönül rahatlığı gerektirdiğinin farkındayız.

    Alternatif bankacılık çözümlerimiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    demo-attachment-184-Polygon-hero-right

    Neden AnkaVall ile çalışmalıyım?

    Uzmanlık:

    Ekibimiz, her göreve derin bir deneyim ve bilgi birikimi getiren son derece yetenekli profesyonellerden oluşmaktadır. Uzmanlığımızla, en karmaşık zorlukları bile ele alan olağanüstü rehberlik ve özelleştirilmiş çözümler alacağınızdan emin olabilirsiniz.

    Kişiye Özel Yaklaşım:

    Her işletmenin farklılığını kabul ederek, hizmetlerimizi özel ihtiyaçlarınıza tam olarak uyacak şekilde tasarlıyoruz. Bu ısmarlama yaklaşım, sağlanan stratejilerin ve çözümlerin yalnızca uygulanabilir olmasını değil, aynı zamanda benzersiz iş bağlamınız için en etkili olmasını sağlar.

    Müşteri Merkezli:

    Faaliyetlerimizin merkezinde başarınıza olan sarsılmaz bağlılığımız yer almaktadır. Müşterilerimizle karşılıklı güven, şeffaflık ve somut sonuçlara dayanan kalıcı ilişkiler geliştirmeye odaklanıyoruz. Sizin öncelikleriniz bizim önceliklerimizdir ve biz kendimizi sizin büyümenize ve memnuniyetinize adadık.

    Yenilikçilik:

    Sürekli değişen bir iş ortamında, yenilikçi kalmak rekabet avantajını korumanın anahtarıdır. En son teknolojileri ve ileri görüşlü stratejileri hizmetlerimize entegre etme konusunda proaktif davranıyoruz. Yeniliğe olan bu bağlılık, sektörünüzde lider kalmanızı, pazar dinamiklerini ve yeni trendleri yönlendirmede ustalaşmanızı sağlar.

    Sonuç Odaklı:

    Firmamız, başarımızın gerçek ölçüsünün müşterilerimizin başarısı olduğu sonuç odaklı bir felsefeyle hareket etmektedir. Her projede beklentileri aşmak için çabalıyor, çözümlerimizin hedeflerinizi karşılamakla kalmayıp aşmasını sağlıyoruz. Stratejik planlama ve uygulama sayesinde, işinizi ileriye taşıyacak olağanüstü sonuçlar elde ediyoruz.